21-10-06

Concept krant. (1)

Renault%20Twingo%20Concept

Renault%20Twingo%20Concept%20pers%20%281%29

De stokoude, maar toch nog niet bejaarde, Renault Twingo zal toch eens vervangen moeten worden. Om ons vast in de stemming te krijgen showt Renault in Parijs de Twingo Concept.

Niet alle features van de Twingo Concept zullen uiteindelijk het productiestadium voor de nieuwe Twingo, maar het geeft wel de richting aan waar Renault naar toe beweegt. De familieband met de Renault Clio is goed te zien, maar de Twingo krijgt duidelijk een eigen smoeltje.

De driedeurs Twingo Concept wordt aangedreven door een 1.2 liter turbo die 100 pk en 145 nm levert, wellicht zien we die straks terug in een Twingo RS.

Andere leuke items zijn het panoramische glazen dak, de vier kuipstoelen in het interieur, de USB aansluiting in de middenconsole en de TV. Nog leuker is de aanwezigheid van een PC met internet aansluiting, dus eindelijk hebben we wat te doen in file.


Honda%20FCX%20Parijs%202006_4

 

Honda%20FCX%20Parijs%202006_2

Honda heeft vorige week bekend gemaakt dat ze in de 2e helft van 2008 de eerste in serie geproduceerde brandstofcelauto op de markt zullen brengen. Het model zal gebaseerd worden op de FCX conceptcar, waarover we eerder onze twijfels hadden. De Japanners lijken echter zeer vastbesloten en hebben een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd.

Zo is de benodigde ruimte voor de brandstofcel met 20 procent afgenomen en kan de cel meer vermogen produceren, dit in vergelijking met de concept-techniek uit 2003. Het gewicht van de brandstofcel is 67 kilo en tijdens testritten werd een verbruik van 100mpg (miles per gallon) geconstateerd. Verdere specs van de FCX zijn 129 pk, 256 Nm, een topsnelheid van 160 km/u en een actieradius van 570 km.

Zoals we weten zijn Europeanen een stelletje diesel-lovers, waarschijnlijk zal de nieuwe Honda dus alleen in Japan en de VS worden verkocht. Jammer…

http://www.youtube.com/watch?v=vFVeEU5e6Ak


suzuki_splash_concept_parijs_01

suzuki_splash_concept_parijs_03

Suzuki had in Parijs ook het lieve Splash concept karretje bij zich. Tot nu toe hadden we alleen nog maar een schets gezien, maar nu in het echt kan ik concluderen dat het absoluut een grappig boodschappenautootje is, waar moeders zich zeker niet voor hoeft te schamen.

Sterker nog, de Splash concept staat op dikke 18 inch sloffen. Zie je mams al gaan? De dikke velgen staan in redelijk contrast tot de motor, want met een 1,2 liter 4 pitter, hoeven we niet bang te zijn dat de kleine op de achterbank, al teveel G-krachten te verwerken krijgt. De Splash zou bijvoorbeeld weleens een Citroën C1 killer kunnen worden.


see you soon for the next Concept Krant


 

 

16:45 Gepost door Tune4ever in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

:-) Zalige karrekes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: Anouck | 24-10-06

De commentaren zijn gesloten.